AKTUELLT

Här kommmer aktuella händelser om kurser, kenneln mm att läggas upp…

Silvergruvans Kennel

Klyftamon Svarteåne-Dråg
540 16 Timmersdala

Telefon: 0702-009659
Epost: ullabritt@silvergruvans.se

Silvergruvans kennel

Jag har under åren från 1994 då jag köpte min första vorsteh, Falkuddens Caruso, han heter till vardags Isak, jobbat med många vorstehhundar. Den största inriktningen är på jakt och då fågeljakt.

Nu består året av 52 veckor och fågeljakten är inte så lång, så det har blivit en hel del spårträning och lydnadsträning, en del tävlingar också. Jag har de senaste åren blivit lite mer flitig att ställa ut mina hundar, jag anser att man skall kunna förena en snygg kropp med ett bra huvud, där mentaliteten och arbetslusten, dresserbarheten och kontakten är den viktigaste.
(På bilden är det Silvergruvans Yxa, Ösa är mamma till Yxa. Yxa bor inte kvar på kenneln)

Det kommer även att finnas möjlighet att köpa en färdigdresserad hund för fågeljakt eller provstarter.
Själv har jag lång erfarenhet av hund, närmare bestämt 50 år, men hur många hundår det blir det vet jag inte. Det är inte så många av dessa år som jag bara har haft en hund, utan det brukar vara minst 4 stycken. De senaste 20 åren har jag varit mycket aktiv med träning och tävling. Har utbildning genom SBK, instruktör och lärarutbildning, är dessutom räddningshundinstruktör.

Jag har Jägareförbundet instruktörs utbildning, där har jag gått de tre första stegen.

Har haft räddningshund sedan 1992. Isak har varit räddningshund sedan 1997 och Isak har varit med i den internationella räddningsstyrkan sedan den startade 1999 fram till 2005. Isak och jag har varit med i Turkiet och Algeriet under Räddningsverkets insatser i samband med jordbävningarna.
Silvergruvans kennel startade 2000 med första kullen korthåriga vorsteh.

Idag finns det inga vorsteh, den senaste korthårshunden Silvergruvans Zeke, dog i slutet av juni 2015.
Idag finns det inte någon Rottweiler kvar heller, Ullis dog i slutet av juni 2015.

Det finns fyra pointrar som samtliga är efter min uppfödning, Silvergruvans Lady Qitty. Qitty är idag såld till East Meadows Kennel och Susanne Legneskog.

Det finns fyra stycken jaktlabradorer, Lassagårdens Qvinny Quick, Firepoppys Harrier, Silvergruvans Miss Ninja och Silvergruvans Mister Mysak. Se deras meriter mm under respektive hund.

Nytillskott är en Chesapeak Bay Retriever, Cheslabben Cherry Blossom.
Ulla-Britt Östman

Vem är då jag